Luty 25

Gastronomia nad morzem

piece kowekcyjno parowe

Prawie każdy mieszkaniec nadmorskiej letniskowej miejscowości myślał kiedyś nad założeniem własnego biznesu który miałby pozwolić mu czerpać wysokie dochody z odwiedzających wybrzeże turystów. Ci, którzy dysponowali większą gotówką pobudowali pensjonaty. Ci którzy mięli mniejszą -otwierali stragany z pamiątkami. Natomiast ci, którzy plasowali się mniej więcej pośrodku stawki w większości postawili na gastronomię.

Najbardziej oczywistym nadmorskim biznesem jest smażalnia ryb. Koszt takiej inwestycji wcale nie jest tak wysoki, zwłaszcza, jeśli dysponujemy już odpowiednią nieruchomością. Oczywiście potrzebne będą profesjonalne urządzenia gastronomiczne, jednak wcale nie musimy kupować wszystkich dostępnych na rynku – na początek wystarczą kuchenki indukcyjne, piece konwekcyjno parowe i ewentualnie jakaś maszyna do ekspresowego smażenia frytek – ulubionego dodatku do ryby letników na całym świecie. Przydadzą się też meble ze stali nierdzewnej, które umożliwią trzymanie porządku w naszym punkcie i po zdobyciu odpowiednich atestów, zatrudnieniu pracowników i zarejestrowaniu działalności – możemy zacząć zarabiać pieniądze.

Istnieją zresztą o wiele prostsze sposoby zarabiania na gastronomii. Za kilka tysięcy można kupić prosty wózek do hot dogów, który również będzie generował niemałe dochody.


Tagi: , ,
Copyright 2016. All rights reserved.

Opublikowano 25 lutego 2016 przez admin in category "Biznes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *